Председник Србије у Ћуприји

Председник Републике Србије Томислав Николић је званично посетио општину Ћуприја 02.априла.2015. године. Приликом званичне посете председник Републике је имао састанак са председником општине Нинославом Ерићем и целокупним руководством Општине Ћуприја.

На састанку са председником Републике Србије Томиславом Николићем разговарало се о тренутном стању у општини Ћуприја и плановима за будућност. Говорило се о важности привредног развоја општине и о потенцијалним инвеститорима, такође о потенцијалима и предностима које Ћуприја има у односу на друге општине.

IMG_0178

Председнику Републике Србије су уручени поклони, грифон рад Новака Новаковића, монографија Ћуприје и роман ”Чизмаш” са посветом нашег академика Драгослава Михаиловића.

IMG_0187

Након радног састанка председник Републике Србије Томислав Николић је обишао ”Школу за музичке таленте, где су ученици приредили концерт добродошлице.

IMG_0367

 

IMG_0540Посетио је МИП Процесну опрему и нову индустријску зону, где је председнику општине отворено обећао помоћ за довођење будућих инвеститора. Није крио задовољство што је Ћуприја опрема индустријску зону и што је прмиаран циљ општинског руководства привредни развој како општине Ћуприја тако и целог Поморавља.

 

Жеља председника Николића је била да обиђе центар града јер по његовим речима ”Ћуприја сада изгледа много другачије, лепше, као да је оживела. Нови тротоари, нови дрворед, многа насмејана лица на улици данас Ћуприји дају нови изглед.”

IMG_0594

 

 

 

 

 

IMG_0622

 

 

 

 

IMG_0633

 

 

 

 

 

IMG_0683

 

 

 

 

 

IMG_0687

На крају после емисије на РТВ Ћуприја, председник Николић је обишао манастир Раваницу.

IMG_0732

 ”Имамо велику част да данас будемo домаћини првом председнику Србије који је званично посетио Ћуприју, после Тита . Ви сте човек из народа, то је оно што сви знају у Србији, и ову посету смо прижељкивали и очекивали од Вас.  Знамо да желите да чујете глас народа, и због тога се разликујете од досадашњих председника Србије”, рекао је председник општине Нинослав Ерић.