Сумирање резултата у 2015. години

Поводом сумирања резултата у 2015. години Председник општине и Председник општинског одбора Српске Напредне странке у Ћуприји Нинослав Ерић, оценио је да је 2015. година била веома успешна за развој ове локалне самопураве и тај успех, како је рекао, је темељ будућег развоја општине. Надам се да ће 2016.година бити преломна у развоју, када ћемо створити услове бржег и већег запошљавања грађана, рекао је Ерић на конференцији за новинаре.

Све што смо урадили у обласити инфраструктуре, спорта, културе, социјалне заштите веома је значајно и предуслов је бржег развоја, додао је он и истакао да се стратегија будућег развоја Ћуприје заснива на привредном развоју.

“Важан пројекат за општину је изградња Индустријске зоне, која је започета ове године а биће настављена 2016. године”. Ове године купили смо халу и управну зграду Графичклог предузерћа “Младост” из стечаја, коју ћемо понудити инвеститорима како би запослили више грађана. Надамно се да ће та имовина бити стављена у функцију онако како смо предвидели стратегијом развоја Ћуприје. Наша мисија је развој образовања, културе, спорта, социјалне и здравствене заштите на темељима привредног развоја базираном на греенфиелд и броwенфилд локацијама у индустријској зони, рекао је Ерић сумирајући резултате рада ове године.

“Оно што је веома битно извршили смо успешно рационализацију радних места у Општинској управи и први пут после 2009. године имамо мање запослених него што је максимумом предвиђено, повећали смо имовину Општине за преко 5 милона еура што представља скоро један годишњи буџет Општине”, рекао је Ерић.
У последњој деценији у Ћуприји није било никаквих инфраструктурних радова на коловозу. У 2015. години све сеоске месне заједнице су добиле нове асвалтиране путеве, како је обећано на почетку године. Центар града је добио нови изглед постављањем нових тротоара, сређивањем парка и игралишта за децу. Што се тиче школске инфрастуктуре настављен је пројекат ’’Норамални услови за све ђаке’’, тако да су за две године од када је Српска Напредна Странка преузела одговорност да руководи Ћупријом, санирани сви кровови и тоалети у свим градским и сеоским школама

Ерић је напоменуо да је Ћуприју ове године, посетио велики број званичника наше државе, међу којима и председник Србије Томислав Николић, Министри у Влади РС и Државни секретари али и Амбасадори и преставници страних амбасада у Србији: Алжира, САД, Уједињених Арапских Емирата, Кипра, Хрватске, Португала, Азејберџана, Норвешке и Финске.

Диполоматске активности, одлична сарадња са свим Министарствима и надлежним институцијама по први пут Ћуприју стављају на значајно место градова и општина које прате рад Владе Републике Србије, како би допринели свеопштем развоју Републике Србије.