Асфалтирање пута Вирине-Исаково: најкраћи пут ускоро ће бити и најбољи

Први дани октобра донели су завршетак друге фаза обнове пута Вирине – Исаково у дужини од 550 метара. Испод новог коловоза ширине пет метара изграђен је и нови пропуст, док је онај стари реконструисан, а крајеве пута, с обе стране, сада обележавају банкине ширине 0,5 метара.

 

 

 

Из Одељења за локални економски развој Општинске управе подсећају да је прва фаза реконструкције пута Вирине – Исаково завршена крајем 2015. године, и да је подразумевала асфалтирање коловоза у дужини од 500 метара, уз изградњу припадајућих банкина.

Прве две фазе обнове пута Вирине – Исаково коштале су нешто више од 13 милиона динара, а извођачи радова, по фазама, били су „Србијааутопут“ д.о.о, односно Предузеће за путеве „Крагујевац“.

Како незванично сазнајемо, ових дана у Министарству привреде одлучено је да, у оквиру пројекта “Подршка развоју локалне и регионалне  инфраструктуре – Градимо заједно”, трећа фаза обнове пута Вирине – Исаково буде суфинансирана средствима Европске инвестиционе банке и Министарства привреде. Реализација пројекта предвиђена је за 2018. годину и биће конкретизована кроз комплетну реконструкцију још 2 километра и 50 метара овог пута.