Ћуприја је поново у ритму Европе

Општина Ћуприја се поново укључује у манифестацију „Србија у ритму Европе“. Наиме, уговор између Општине Ћуприја и „Јуропиан капитал адвајзорс менаџмент“ („Europian Capital Advisors Management“) данас су потписали Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја, и Ђорђе Карадаревић, испред „Јуропиан капитал адвајзорс менаџмент“. Тиме су се стекли сви услови да се аудицијама током децембра ове године дође до двадесет деце из ћупријских основних и средњих школа, такмичара-представника Ћуприје на финалној манифестацији која ће 2018. године бити одржана у Нишу.

Уговором је предвиђено да „Јуропиан капитал адвајзорс менаџмент“ током прве половине 2018. године одржава пробе са одабраном децом, како би се она што боље припремила за представљање Ћуприје у директном телевизијском преносу на Телевизији ПРВА, која ће уживо преносити финално такмичење из највећег града на Нишави. Уједно, после парафирања уговора, зна се и да ће уз ђаке из Ћуприје у манифестацији „Србија у ритму Европе“ бити Амбасада Краљевине Норвешке.

Видно расположени, ни Ерић ни Карадаревић нису крили задовољство што ће ускоро поново да сарађују кроз овај пројекат; могло је то да се ишчита и из првих речи председника Ерића изговорених на конференцији за новинаре, која је уприличена поводом потписивања уговора и поновног уласка Ћуприје у манифестацију „Србија у ритму Европе“.

„Ја се овде некако осећам као домаћин и као представник „Србија у ритму Европе“, јер када смо ми победили и организовали финале, постали смо прави промотери пројекта. Жеља нам је била да што већи број општина пође нашим стопама, да своју децу укључе у овај вид додатног едуковања, где би имали одличне предаваче, пре свега у певању и игрању. Зато сам срећан што смо и ове године потписали уговор и надам се да ћемо и даље одлично да сарађујемо.“

Ова сарадња доноси и неке бенефите који нису везани за сценски наступ деце, за играње и певање, већ и добру сарадњу са великим бројем амбасада, свестан је тога Нинослав Ерић. Многи амбасадори посетили су Ћуприју управо због пројекта „Србија у ритму Европе“, а намера је, како је Ерић рекао, „да ове године наставимо проширење тих међуграничних веза и очекујемо ускоро норвешког амбасадора у Ћуприји“.

Карадаревић и Ерић потписују уговор

Карадаревић је посленицима „седме силе“ на конференцији за новинаре први открио да ће покровитељ и пријатељ деце општине Ћуприја у манифестацији „Србија у ритму Европе“ у 2018. години бити Краљевина Норвешка, односно амбасадор ове нордијске државе, са чим је, како је Карадаревић истакао, сагласан и председник општине Ерић. Штавише, Карадаревић је рекао како је то била „и жеља председника“, а потом нагласио како је „председник Ерић покретач манифестације ‘Србија у ритму Европе’ у овом граду“, и додао:

„Србија у ритму Европе је изузетно важан сегмент код деце која се прикључе зато што та деца добијају праву слику како то изгледа на једној великој телевизији; постају прави професионалци, упознају амбасадоре, дајемо им добар пример, дајемо им добар пример како да буду честити грађани ове државе Србије, како да поштују институције… Са њима раде прави професионалци, људи који су водили рачуна о емисији „Твоје лице звучи познато“, њиховим кореографијама и, на крају крајева, важно је што они заступају боје своје општине и једне од земаља Европе.“

Карадаревић је новинарима саопштио како се „Ритам Европе“ проширио на околне земље и на крају, али никако најмање важно, рекао: „Кипрани су спори, али долазе где треба“, имплиците најављујући скорашњу посету представника ове медитеранске земље у Ћуприју. Подсећамо, Кипар је био покровитељ ћупријске деце која су 2015. године у Крушевцу победила на такмичењу „Србија у ритму Европе“.

 

Пројектне активности

Несумњиво је да Нинослав Ерић у пројекту „Србија у ритму Европе“ види више од саме користи за двадесет деце која ће учествовати у манифестацији. За првог човека ћупријске локалне самоуправе „Србија у ритму Европе“ начин је и да се још више развију везе са амбасадама земаља које учествују у овом занимљивом пројекту. Тако се може очекивати да Ћуприја, кроз своје пројектне активности и кроз сарадњу са дипломатским представништвима, привуче пажњу још неких страних инвеститора.