Ерић: – Буџет за 2020. годину je развојни и реалан

„Извршење буџета у 2019. години биће 25-30 одсто веће него у претходној години. У 2011. и 2012. години буџет је износио 420, односно 450 милина, а ове године ћемо изаћи на 950 милиона, неких 200 милиона више него прошле године. Ништа од тог вишка, од тих 200 милиона није дошло трансфером из органа, институција или предузећа Републике Србије. Све што смо радили са државом уплаћивано је ван општинског буџета, што значи да смо ово повећање прихода од 200 милиона остварили из сопствених извора. Наредне године очекујемо даљи развој општине, очекује нас капитално интензивна година са великим бројем пројеката, па с правом могу да кажем да је буџет за 2020. један развојни и реалан буџет, рекао је Нинослав Ерић говорећи о буџету Општине Ћуприја за 2020. годину, који су већином гласова данас усвојили одборници Скупштине општине Ћуприја.

„Тако из овог буџета, чији су планирани приходи 1,358 милијарди динара и још 616 милиона из других извора, издвајам израду пројектно-техничке докуметације за постављање водоводне и канализационе мреже у свим сеоским месним заједницама, затим замену водоводне и канализационе мреже са реконструкцијом тротоара и улица, а коначно ће бити завршено и асфалтирање пута Исаково-Вирине. Наравно, ту је и изградња атлетске дворане која ће 2022. године да буде у функцији Светског атлетског првенства и која је већ пријављена као једна од две дворане за то велико светско спортско такмичење“, истакао је председник Ерић, још једном подвукавши одличну сарадњу челника локалне самоуправе са кабинетима председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, али и са свим министарствима Владе Републике Србије.

„Без средстава из буџета Републике Србије не бисмо могли оволико да урадимо нити оволико да планирамо. Радимо велику индустријску зону, централну зону, чекамо великог инвеститора, а ја сам сигуран да ћемо да дочекамо велику инвестицију. Имамо буквално стотину спремних различитих пројеката, и мислим да нисмо ни свесни како ће Ћуприја да се развије, како ће да изгледа кроз, рецимо, четири године“, поентирао је Нинослав Ерић.

Ерић је такође истакао да ће у првом тромесечју наредне године бити отворена фабрика турске компаније „ФЕКА Аутомотив“, као и да се очекује почетак рада фабрике за производњу чарапа у власништву кинеског „Еурофибера“. Пословање у Ћуприји започеће и домаћа фирма „Гомекс“, која је купила парцелу површине веће од три хектара за изградњу свог дистрибутивног центра за територију централне Србије.