Састанак у Влади Републике Србије са директором Труцк Лите-а

Данас 17.07.2015. у овалном кабинету Премијера Србије за пријем важних гостију, председник општине Ћуприја на састанаку са директором Труцк Лите-а за Европу г. Свеном Милхаузеном, шефом кабинета Премијера Србије г. Ивицом Којићем и новим директором СИЕПЕ г. Бјелогрлићем, пројект менаџером Труцк Лите-а г-ђом Бошњевић и представницима СИЕПЕ.

Тема састанка реализација потписаног уговора између Труцк Лите-а о додели индивидуалне државне помоћи за отварање фабрике у Ћуприји. Што се тиче свих обавеза око радова на завршетку саобраћајнице око индустријске зоне, општина Ћуприја је све урадила и ради у дефинисаним роковима.

Директор Труцк Лите-а г. Свен Милхаузен је напоменуо да ради на пројекту тренинг центра у Ћуприји. Један део програма се односи на трогодишње школовање ученика из Ћуприје у Немачкој, тако да септембра месеца одлазе првих четворо, а за следећу школску годину планира се програм нове гурпе ученика. Други део програма који почиње од септембра месеца реализоваће се преко средње Техничке школе из Ћуприје, где ће представници Труцк Лите-а донирати школи машине на којима ће се ученици обучавати за рад. Планирано је да се за школску 2016/2017 отвори нови смер мехатроничара у Техничкој школи у Ћуприји.

Како је нагласио шеф кабинета Премијера Александра Вучића г. Којић, ово је врло важан пројекат не само за Ћуприју већ и за Србију, јер се ради о једној реномираној мултинационалној компанији и да овако великих инвестиција нема много у Србији и да разуме рад мултинационалних компанија које врло темељно раде на реализацији пројеката али и то да такав приступ подразмева дуже временске оквире за реализацију пројеката. Рок у уговору који су дали представници Труцк Лите-а је да се пројекат заврши до 2017. године. Оно што је такође битно, нагласио је г. Којић, да је општина Ћуприја урадила све што се очекивало од ње чак и пре рока, и да због таквог одговорног приступа према страним инвеститорима, општина Ћуприја има шансу да реализује још једну немачку инвестицију.