Фондација УАЕ донирала медицинску опрему српским болницама

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у Београду Џума Рашид Сејф Зајед Ал Дахери уручио је данас медицинску опрему вредну скоро 30.000 евра, коју је Фондација шеика Халифе бин Заједа Ал Нахјана донирала Заводу за трансфузију крви Војводина и Општој болници у Ћуприји.

Амбасадор Ал Дахери истакао је да Уједињени Арапски Емирати настоје да помогну својим пријатељима у Србији јер су, како је рекао, односи између две државе и њихових народа одлични и испуњени међусобним поштовањем.

“Фондације из УАЕ покушавају да пруже помоћ народима широм света без обзира на њихово порекло, нацију и веру. Ово је добро за обе стране и веома сам задовољан што су срећни они којима је донација намењена”, рекао је амбасадор приликом уручивања донације у институту “Супер Лаб” у Врчину.

Вршилац дужности директора Опште болнице у Ћуприји Марко Илић истакао је да ће шест кревета за јединицу интезивне неге и један прегледни кревет, које је та установа добила, значајно побољштати њен рад.

Уручивању донације присуствовао је и председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, који се захвалио амбасадору на помоћи коју УАЕ пружају нашој земљи.

DZUMA RASID SEJF ZAJED AL DAHERI

Извор: Тањуг

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=177062