ЕРИЋ: У систему Oпштине нема прекобројних

Ерић: “Ћуприја смањује број запослених у општинској администрацији и константно ствара амбијент који би довео до драстичног повећања броја новозапослених у реалној привреди.”

– Од Министарства државне управе и локалне самоуправе добили смо обавештење да у 2017. години, у систему Општине Ћуприја, максималан број запослених износи 442. Ми тренутно у систему имамо 433 запослена, с тим што гледамо да тражимо сагласност од министарства за још седморо радника, који би били запослени у Општинској управи, у ЈКП „Равно“ и, вероватно, у Предшколској установи „Дечија радост“ – изјавио је Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја, додавши како је Ћуприја једна од локалних самоуправа која у свом систему има мањи број запослених од прописаног максимума, што није био случај у блиској прошлости.

– Општина Ћуприја је, рецимо, у 2008. години била санкционисана због прекомерног запошљавања. Циљ нам је да у наредним годинама још више смањимо овај број, али и да оптимизујемо функционалност свих организационих облика у систему Општине Ћуприја” – закључио је Ерић.

Ерићеве речи потврђене су и на седници Скупштине општине Ћуприја одржаној 8. августа, када је донета Одлука о утврђивању максималног броја запослених у систему Општине Ћуприја за 2017. годину, према којој збирни број запослених у дванаест организационих облика не сме да пређе 440. Како је и очекивано, Општинска управа Општине Ћуприја и ЈКП „Равно“ имају највећи број запослених на неодређено време – 142, односно 138, док су на зачељу ове листе Туристичка организација и Служба буџетске контроле са три, односно два запослена.