Велика медијска прашина, зарад борбе за нерад и лични џеп

Покушаји појединих доктора који своју сујету не могу да контролишу, доктора којима је лични џеп битнији од болнице која ради од 1881 године, доктора који не маре за пацијенте већ им је битнија политика, резултирали су само медијском прашином.

Медијска прашина која је кренула са објавама ”ЗАТВОРЕНА БОЛНИЦА” ”клостридија хара двоје умрло и двоје заражено” ”зараза” ”здравствна катастрофа”… а завршава се стручним надзором из министарства здравља и обдукцијом преминуле где је утврђено да нигде нема уписане дијагнозе псеудомомбранозног колитиса.

http://www.zdravlje.gov.rs/showelement.php?id=9910

prof dr Mijomir Pelemis 1-cuprija-g.j._400x0Констатација проф. др Пелемиша да није очекивао у овако малом месту ”болницу која је у ствари КБЦ”, да ”Београд нема поједина одељења која има Ћуприја”, да је су ”ортопедија и ендокрина најгора због тога што се тамо није улагало и где су били ти начелници одељења који су били ту годинама а ништа нису предузимали”, да се ”поједини доктори не понашају одговорно и такве треба казнити”, и да наравно има пропуста ”и да се клостридија свуда у Србији појављује, али да се није нигде дигала толика прашина колико у Ћуприји”. Свхатио је проф. др Пелемиш да се овде више ради о политици него о ”здравственој катастрофи”. Чак је видео да је намештено затварање дијализе где надлежни нису пронашли бактерије али су ипак тражили да се привремено затвори дијализа. Све ово због увођења реда, примања мита, страха од премештања на место где се ”мање зарађује”’.

Докле иде охолост и бахатост људи који треба да нас лече, људи који су потписали Хипократову заклетву, људи којима је само новац заклетва а људски животи су небитни.

За ових недељу дана су се откриле многе маске. И оних који нису смели јавно да кажу да подржавају руководство болнице и оних који су једва чекали да осују паљбу на то исто руководство. А та паљба и медијска кампања иде на институцију која њима даје посао, која представља наш град као медицински центар, али они то не разумеју јер само лично размишљају.

Велики су интереси овде умешани од оних криминалних, финансијских до политичких. Ми настављамо борбу чиста образа и наставићемо да се боримо против осионих, халапљивих и оних који гледају само себе и свој џеп. Ако имају дипломе доктора то не значи да не могу да остану без лиценца за рад. Сви смо свестни какве докторе имамо и оне добре и оне лоше, али много се ћути јер када неко има проблем онда средства нису битна јер је живот најбитнији, а њима само новац.

Познавао сам преминулу, саучешће породици. Сви одговорни који имају одговорност треба да одговарају. Жалосно је што су неки медијима искористили ову прилику да се политички обрачунавају са Ћупријом, нека им ово иде на част.

Свака част онима који поштено раде свој посао, због вас и због наших суграђана идемо до краја јер нећемо да допустимо да шачица лично интересних доктора упропастеЋуприју као медицински центар.