Саопштење за медије из Кабинета председника Општине Ћуприја

Ilustracija: Milenijum most

Обавештавамо вас да је Јавно предузеће “Путеви Србије” расписало Позив за подношење понуда за израду Идејног пројекта са студијом оправданости изградње моста преко реке Велике Мораве и приступних саобраћајница у Ћуприји. У позиву за ову јавну набавку стоји да рок за подношење понуда истиче у петак, 22. фебруара 2019. године, а да ће јавно отварање понуда бити одржано истог дана у просторијама ЈП “Путеви Србије” у Београду.

Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, овим поводом каже да је локална самоуправа у претходном периоду интензивно радила на томе да се крене у израду овог пројекта који је сада и званично у буџету ЈП “Путеви Србије”, и истиче да је Општина Ћуприја већ завршила измене и допуне Плана детаљне регулације градског насеља Ћуприја, што је био један од услова да се почне са израдом пројектно-техничке документације за изградњу моста на Морави.

Председник Ерић још једном исказује своје уверење да ће нови мост имати немерљив утицај на развој Ћуприје, а реална предвиђања говоре да би његова изградња могла да почне већ следеће године.

Иначе, гвоздени мост на Великој Морави изграђен је пре пуних 88 година и објективно представља “уско грло” на регионалном путу Јагодина-Ћуприја-Параћин, саобраћајници која представља и алтернативни пут на Коридору 10.

 

Путем овог линка можете да се упознате са детаљима предметне јавне набавке Јавног предузећа “Путеви Србије”: http://www.putevi-srbije.rs/index.php/набавке/услуге/22-01-19-javna-nabavka-br-136-2018-idejni-projekat-sa-studijom-opravdanosti-izgradnje-mosta-preko-reke-velike-morave-i-pristupnih-saobracajnica-u-cupriji-2