Буџет за 2018. годину износи 1.541.129.250 динара

Скупштина општине Ћуприја је на 16. редовној седници, са 24 гласа „за“, без иједног “уздржаног” или гласа “против”, донела Одлуку о буџету општине Ћуприја за 2018.годину у износу од 1.541.129.250 динара. Како је у обраћању одборницима оценио Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, овај буџет је изузетно развојан и он ће помоћи да општина “добије нове границе и да Ћуприја постане водећи град у Поморавском округу”.

– Јуче сам имао састанак у Кабинету председнице Владе. Разговарали смо о доласку кинеских инвеститора који су већ неколико пута посећивали Ћуприју и који ће почетком 2018. године да отворе четири фабрике у постојећој индустријској зони. Ћуприја је у Влади презентована као централна општина Поморавског округа и зато ћемо да направимо и централну индустријску зону у Добричеву, где ће кинески инвеститори да изграде још шест фабрика. То ће све бити у склопу кинеског идустријског парка – рекао је председник Ерић образлажући одборницима Предлог одлуке о буџету за 2018. годину, а затим је додао да ће већ за неколико дана у Ћуприју стићи нове инвестиције.

– У завршним смо преговорима и са једним словеначким инвеститором. Можда ћемо већ данас или сутра позитивно да завршимо и те преговоре. Такође, једна реномирана турска компанија ових ће дана да закупи Пољопривредно добро „Добричево“. Све што смо досад радили видеће се у 2018. години – закључио је Ерић.

Иначе, Одлуком о буџету предвиђено је чак 30,6 милиона динара за израду пројектно-техничких документација, уз помоћ којих ће се у наредних 4-5 година завршити многи пројекти од крунске важности за квалитетнији живот грађана општине Ћуприја.