Ерић: – Данас први пут осећам да смо на правом путу да победимо ову пошаст!

“Захваљујући свима вама који сте били одговорни, данас први пут осећам да смо на правом путу да победимо ову пошаст”, објавио је данас на свом ФБ налогу председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Он је додао да је, гледајући Поморавски округ, убедљиво највише тестираних грађана из Ћуприје – укупно 616, док је у осталих пет локалних самоуправа дупло мање људи проверено на вирус SARS-CoV-2.

Председник Ерић такође је саопштио да општина Ћуприја данас први пут има „смањење броја оболелих, који је тренутно 153”. Чињенице говоре да једна од епидемијом најпогођенијих општина у Србији већ има више од педесет излечених, а да велики број оболелих особа има благе симптоме COVID-19, да су код куће, на Сајму или у Врњачкој Бањи.

И ову прилику Ерић је искористио да пожели брзо оздрављење свима, посебно онима који се налазе на болничком лечењу.

Иако су мере које су окренуте ка сузбијању корона вируса од данас ублажене, Нинослав Ерић апелује на грађане да поштују одлуке Штаба за ванредне ситуације, да одржавају физичку дистанцу и да носе заштитне маске.

Иначе, први човек ћупријске општине осврнуо се и на ситуацију у околним локалним самоуправама. Како је оценио, она се компликује, илуструјући то податком да у Параћину расте број оболелих који сада износи 130, док су у Јагодини 102 особе позитивне на COVID-19. У осталим локалним самоуправама Поморавског округа ситуација је много боља: Свилајнац 16 позитивних на COVID-19; Деспотовац 12 позитивних и Рековац 7 позитивних на COVID-19.