Ерић: – Може се рећи да је жариште у Ћуприји угашено!

Одличне вести из Ћуприје: више од 160 лица је излечено од COVID-19. Тренутно има 63 оболелa, што значи да се може рећи да је жариште коронавируса у Ћуприји угашено – изјавио је данас за ЈМУ РТС председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

“То је далеко мање него у околним градовима. У Параћину их има 132, а у Јагодини 122, са тенденцијом додатног повећања. У протеклих пет дана имали смо само два нова случаја. У томе смо успели тако што је Општински штаб за ванредне ситуације правовремено доносио добре одлуке о рестриктивним мерама, а наши суграђани су били одговорни и дисциплиновани у њиховом поштовању.”

Говорећи о посебним мерама ћупријског Штаба за ванредне ситуације, које су нешто другачије од остатка Србије, Ерић је за РТС рекао и следеће:

“Јуче смо одлучили да теретане, фризерски и козметички салони почну поново да раде тек од 4. маја. Желели смо да се на прошли продужени викенд надовеже овај за првомајске празнике и да тиме максимализујемо позитивни ефекат изолације.”

Председник Ерић је тренутну ситуацију у Општој болници проценио као јако добру, будући да је у овој установи евидентиран значајан пад броја новооболелих и хоспитализованих пацијената.

“Морам да кажем да је наша Општа болница регионална установа која је на својим “леђима” носила терет целог Поморавског округа. Успели смо да се изборимо, сада тамо ради и служба за дијализу намењена COVID пацијентима, тако да се стање апсолутно стабилизује.“