Ерић: Оваквом приватизацијом сачували смо нашу „Раваницу“

– Данас је завршена дуго очекивана приватизација Фабрике кондиторских производа „Раваница“. Честитамо новом власнику АД „Медела“ Врбас, који послује у саставу “Инвеј” корпорације. Постигнута купопродајна цена износи 320.000 евра, а нови власник се уговором обавезао да у „Раваницу“ инвестира минимум 1.000.000 евра у опрему и погоне. На овај начин сачували смо да наш бренд остане у Ћуприји и, што је важно, осигурали смо радна места и будући просперитет овог надалеко познатог ћупријског кондитора – изјавио је данас Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја.

Подсетимо, Министарство привреде је почетком јула расписало јавно надметање за приватизацију „Раванице“. Рок за подношење пријава истекао је 10. јула, док је вредност предузећа, са 100 одсто државног капитала, процењена на 261.000 евра.

Ерић: Сачували смо наш бренд

Како је у једној од недавних изјава рекао председник Ерић, за куповину ћупријске фабрике кондиторских производа стигло је 14 понуда, од којих је пет било валидно.

У фабрици „Раваница“, у тренутку расписивања позива за јавно надметање, било је запослено 113 радника, а како је у више наврата наглашавано у локалној самоуправи, некадашњи кондиторски гигант изузетно је значајан за Поморавље и „треба га унапредити, што се и очекује од приватизације“.

Иначе, АД „Медела“ послује у оквиру Инвеј групе, у чијем су саставу, између осталих компанија, „Рубин“, „Витал“, „Милан Благојевић“ и „Срболек“.