Ерић: – Почели смо од сређивања фасада на јавним објектима, а идеја је да реконструишемо фасаде свих стамбених здрада!

„Општина Ћуприја, уз помоћ Министарства рударства и енергетике, данас практично завршава реконструкцију енергетске ефикасности зграде Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“. Поред ове зграде, ми смо заједно са министарством радили и зграду Гимназије и добили смо средства за реконструкцију Основне школе „Вук Караџић“. Вредност инвестиција у све три школе је 90 милиона динара и имамо значајну подршку Министасртва рударства и енергетике. Оно што је врло бтино, локална самоуправа има одличне односе и са Владом Републике Србије и буквално све пројекте које радимо, радимо тако што их суфинансирамо средствима из републичког буџета“, рекао је новинарима председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић приликом обиласка Школе за музичко образовање „Душан Сковран“.

„Што се тиче објекта ШОМО „Душан Сковран“, урађена је фасада, замењени су прозори и врата, замењен је и котао, поставили смо и нову грејну инсталацију у сали. Такође смо обезбедили средства и за реконструкцију свих тоалета у оквиру објекта, тако да смо добили буквално нови изглед наше музичке школе. Рећи ћу и то да откако је саграђена, никада није реконструисана ни озбиљније санирана“, казао је Ерић.

Он је додао да је идеја да све фасаде стамбених зграда у општини буду реконструисане, а да се у тај велики пројекат пошло од сређивања фасада на јавним објектима.

„Тако да смо реконструисали фасаду Гимназије, данас завршавамо реконструкцију фасаде музичке школе, очекује нас Основна школа „Вук Караџић“, а завршили смо, што је веома битно, и фасаду Фонда ПиО. Након завршетка реконструкције јавних објеката, кренућемо са реконструкцијом свих стамбених зграда. То је нешто што нас очекује, а већ имамо изгледе нових фасада тих зграда. Желимо да нам град изгледа лепше у некој блиској будућности“, истакао је председник Нинослав Ерић.

Први човек ћупријске локалне самоуправе такође је данас обзнанио да ће се радити и комплетна реконструкција објекта Основне школе „13. октобар“, а да ће средства за тај посао бити обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања, где су „средства много већа него у пројектима Министарства рударства и енергетике“. Ерић подсећа да у згради ове школе постоје проблеми са грејањем и кровом, па ће тамо да се ради свеобухватна реконструкција. „Пројектно-техничка документације је урађена и летос очекујемо да потпуно средимо целу зграду Основне школе „13. октобар“, закључио је Нинослав Ерић.