Ерић: „Пројекат одобрен! „Путеви Србије“ ускоро почињу реконструкцију пута кроз Сење“

ЈП „Путеви Србије“ треба да почну да раде другу фазу реконструкције пута Ћуприја-Сење, деоница од улаза у Сење до манастира Раваница. Пројекат је одобрен, а вредност инвестиције је 85 милиона динара. Овим ћемо да направимо и модеран пут кроз само село, а пројектом је предвиђена изградња два паркинг места: за аутобусе и за путничка возила, и радиће се и једна стаза која ће повезивати та два паркинга. Оно што смо договорили са председником Вучићем – да манастир приближимо свима који пролазе кроз Ћуприју или поред ње, од данас улази у завршну фазу реализације, тако да ће пут од Ћуприје до манастира бити комплетно завршен до краја 2019. године. Ми овим желимо да унапредимо верски туризам, а у склопу те идеје градимо и Споменик цару Лазару, чији ћемо постамент да завршимо ове, а комплетан споменик наредне године – саопштио је синоћ новинарима председник ОО СНС Ћуприја Нинослав Ерић „најновију информацију која му је јављена из Београда“

Председник Ерић је у разговору са новинарима, који је уприличен одмах након седнице Општинског одбора Српске напредне странке, рекао да ће председник Вучић ускоро да посети Ћуприју како би и званично почела изградња фабрике ФЕКА аутомотив, а осврнуо се и на недавно одржани Раванелиус, фестивал музичке изузетности, истакавши га као изузетно успешан пројекат високе културе који „и унапређује и приближава“.

– Фестивал музичке изузетности Раванелиус, који смо организовали од 4. до 6. јула, показао је да имамо пуно потенцијала да унапредимо и Школу за таленте, али и да приближимо наше таленте целој Србији. Сматрамо да све ово што већ имамо у образовању, у музици, спорту и здравству треба да унапредимо и надградимо – истакао је Ерић подвукавши још једном да ће кампања ћупријских напредњака за предстојеће редовне изборе бити позитивна и да је потребно „само да се презентује све оно што је урађено у овом мандату и оно што ће бити урађено у наредном периоду“.

ОО СНС Ћуприја: Много је урађено, то треба презентовати грађанима

– Што се тиче СНС, настављамо са активностима. Договор је да сваке недеље обиђемо по једно село. Разговараћемо са мештанима, бићемо на терену и десет дана ако у неком селу то буде требало. Решаваћемо проблеме мештана, разговараћемо о томе шта смо радили и шта ћемо да радимо у наредном периоду, тако да ће функционери странке бити на терену. Радићемо са свим месним заједницама, а наравно и у граду ћемо на штандовима да информишемо грађане о томе шта смо радили и шта ћемо да радимо – закључио је Нинослав Ерић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Ћуприја и први човек ћупријске општине.