Ерић: „Само повећањем запослености можемо да идемо напред“

У ћупријској Индустријској зони „Минел“, на грађевинској површини од 7.637 квадратних метара, из земље су још прошлог месеца „никли“ први масивни стубови од армираног бетона, који на више него очигледан начин најављују скори почетак производње делова за аутомобиле у фабричком постројењу компаније „ФЕКА аутомотив“.

– Поставили су стубове и очекивања су да ће они врло брзо и да заврше овај посао. Власници планирају да ће то бити крајем ове, можда почетком следеће године. За нас су то добре вести, а интересантно је да власници Феке имају идеју да изнајме и један локал у центру града где би причали са радницима заинтересованим за рад у њиховој фабрици. Дакле, радови на изградњи напредују и веома сам срећан јер је ово прва „гринфилд“ инвестиција у Ћуприји – рекао је за Телевизију „Поморавље“ председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић приликом јучерашњег обиласка градилишта фабрике „ФЕКА аутомотив“ у ћупријској Индустријској зони „Минел“.

Како незванично сазнајемо, ФЕКА планира да у првој фази у Ћуприји упосли 110 радника, али би тај број врло брзо требало да нарасте на 500 запослених. Такође, и сама инвестиција ће добрано да премаши 15 милиона евра, колико је компанија ФЕКА иницијално планирала да уложи у фабричко постројење у Србији, односно – у Ћуприји.

Подсетимо, „ФЕКА аутомотив“ производи компоненте за аутомобилску индустрију, претежно унутрашњу и спољашњу расвету, ретровизоре и хидрауличне резервоаре.

 

„Јурофајбер“ преузима „Тибет моду“

“Јурофајбер” би ускоро требало да преузме турску “Тибет моду”. Тако ће стотинак радника “Тибет моде” добити новог власника, а производња би била преусмерена са трикотаже на чарапе.

Ерић је у изјави за ТВ „Поморавље“нагласио да “Јурофајбер” у Ћуприју доводи трећег произвођача чарапа у свету, који ће заправо водити посао у новој фабрици, „наследници“ турске “Тибет моде”. Читав посао око преузимања фабрике и радника требало би да почне за месец до месец и по дана, сматра први човек ћупријске локалне самоуправе Нинослав Ерић.