Ерић: – У наредних недељу дана очекујемо добијање грађевинске дозволе за изградњу новог Интернистичког блока Опште болнице!

„Ми смо увидели да је потреба за једним новим Интернистичким блоком неопходна, како бисмо тамо пребацили наша интернистичка одељења и тако отворили могућност да реконструишемо остала одељења ћупријске болнице. Ради се о великој инвестицији. У наредних недељу дана очекујемо добијање грађевинске дозволе за изградњу тог новог блока Опште болнице. Завршена је препарцелизација земљишта и подношење захтева за локацијске услове, чиме је заокружен процес за добијање грађевинске дозволе за изградњу овог објекта“, открио је данас у интервјуу за Телевизију „Поморавље“ председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Према његовим речима, Интернистички блок имаће површину од осам и по хиљада квадратних метара, а према пројекту биће изграђен до садашње зграде неурологије, офталмологије и психијатрије.

„Измештањем интернистичких служби из њихових тренутних објеката биће створени и услови да се у зграду породилишта, које ће се преселити у просторије садашњег Коронарног одељења, сместе службе Дома здравља, чиме ће бити обједињена примарна са секундарном и терцијарном здравственом заштитом. Овим ће грађанима општине Ћуприја бити пружена квалитетнија здравствена заштита, а запосленима бољи услови за рад. Такође, нови Интрернистички блок биће повезан „топлотном везом“ са делом где је ЦТ, што је и ушло у пројектно-техничку документацију, а то повезивање смо предвидели како бисмо што пре добили нову опрему – нов скенер и нов магнет“

Општина Ћуприја је међу првим локалним самоуправама завршила пројектно-техничку документацију, што практично значи да ће међу првима и отпочети комплетну реконструкцију Опште болнице. Велику помоћ у томе пружиће и Република Србија.

“Изградњом Интернистичког блока и реконструкцијом комплекса ћупријске болнице, једна од најстаријих здравствених институција у Поморављу с пуним правом моћи ће да стане у ред са најсавременијим здравственим центрима у Србији. На крају крајева, на то нас обавезује 140 година дуга историја здравства на нашим просторима”, закључио је председник Ерић.