Ерић за ТВ Прва: До јутрос, у Ћуприји 31. Особа заражена короном

“У Ћуприји је укупно 31. особа потврђена на КОВИД-19, у Параћину је осам потврђених, а у Јагодини, Рековцу и Свилајнцу је по једна заражена особа“, рекао је јутрос за ТВ Прва председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, који је уједно и командант Штаба за ванредне ситуације на територији општине Ћуприја.

„Следеће недеље ћемо сигурно имати велики пораст новозаражених, али ћемо лоцирати све оне који су заражени. Кад их лоцирамо, долазе у болницу на инфективно одељење, они који су у тешком стању иду у клиничке центре“, рекао је Ерић.

Он је критиковао неодговорно понашање појединаца који су дошли из иностранства, „који су у претходном периоду направили велики број контаката и они се сада појављују као позитивни“.

Ерић је такође рекао да су чланови Штаба за ванредне ситуације у сталном контакту, и истакао да се ради организовано и да су у Ћуприји прво заведене ригорозне мере – још пре десет дана.

„Ћуприја би била мали Бергамо да нисмо предузели све мере од почетка“, закључио је Ерић и позвао житеље општине да остану код својих кућа.

Иначе, додајмо и то да је у Ћуприју стигла заштитна опрема за све медицинске раднике.