“Геровит” купио земљиште – први радови на изградњи постројења већ наредног месеца!

У Ћуприји је данас потписан уговор о отуђењу грађевинског земљишта између Општине Ћуприја, као продавца, и Друштва са ограниченом одговорношћу „Геровит“ доо из Аранђеловца, као купца. Предмет уговора је земљиште у индустријској зони површине 10.465 м2, за које је „Геровит“, на јавном надметању, дао најбољу понуду – 6.825.014,90 динара.

Подсетимо, Скупштина општине Ћуприја је 22. јануара ове године донела Одлуку о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини општине Ћуприја на к.п. бр. 4503/17 К.О. Ћуприја-град и расписивању јавног огласа за прикупљање понуда, а пре десет дана и одлуку којом је предвиђено да се предметно земљиште за 6.825.014,90 динара пренесе у својину Друштва са ограниченом одговорношћу „Геровит“ д.о.о. из Аранђеловца.

„Оно што је позитивна вест је то да је власник фирме „Геровит“ Ћупричанин, неко ко је живео овде, али и неко ко је свој капитал остварио ван Ћуприје. Сад тај капитал доноси у нашу општину и било би добро да се сви наши Ћупричани, који свој капитал оплођују ван Ћуприје, врате и овде уложе. Поред Гомекса, коме смо продали 3,5 хектара, сада продајемо један хектар, и тих 4,5 хектара индустријске земље смо продали, а до скоро је нисмо имали, и да није било Владе Републике Србије и Министарства привреде, од којих смо добили укупно 16 хектара за потребе индустријске зоне, данас не бисмо могли да продамо ово земљиште на коме ће нићи нове фабрике, односно нова радна места”, изјавио је Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја након парафирања уговора, додавши да нас у јуну очекује отварање фабрике ФЕКА аутомотив, а „добра је вест што сада имамо „Геровит“, новог инвеститора, који ће већ у јуну кренути са радовима на изградњи фабрике.“

Свој потпис на уговор, у име Друштва са ограниченом одговорношћу „Геровит“, ставио је и Радисав Станковић, власник ове аранђеловачке фирме, који се на почетку своје изјаве медијима захвалио „председнику Ерићу што је тако брзо изашао у сусрет нашој жељи да дођемо и инвестирамо у Ћуприји“, и додао:

„Рођен сам у овом граду, али сам дошао да инвестирам овде и због тога што Ћуприја има фантастичну локацију, фантастичне људе, што је град у коме је фантастично живети и желим да врло брзо видим Ћуприју у пуном сјају. У року од два месеца смо дошли од почетка идеје до реализације куповине земљишта. Наша фирма је млада, послујемо неколико година као „Геровит“ и бавимо се производњом и прерадом пластике. Заступљени смо у аграрном сектору, лидери смо на Балкану и једини смо заступљени са новим технологијама у производњи за наводњавање „кап по кап“ система, заштитних фолија, мрежа и других производа од пластике који помажу аграру да се развије. „Геровит“ је ћерка познате фирме „Пештан“ и као група фирми са укупно 1.200 радника у производњи, имамо великог искуства у оваквим подухватима јер имамо компаније у Румунији, Украјини и у многим местима у Србији. Планирамо проширење капацитета, а Аранђеловац је општина која је презасићена фабрикама и желим да се то деси и у Ћуприји. Oва два града су близу, Поморавље ми је познат терен и надам се да ћемо ово успешно да реализујемо. У јуну ћемо кренути са сређивањем земљишта и припремом за градњу хале. План је да у почетку запослимо минимум двадесет-тридесет људи, јер желим да будем опрезан и не могу да вам на почетку обећам велике бројке.”, рекао је Станковић.

Иначе, доласком аранђеловачког “Геровита” у Ћуприју, полако се пуне капацитети Индустријске зоне “Минел”. Реиндустријализација Ћуприје је у замаху, а следећа локација која ће да постане место за нова улагања – слободно можемо да кажемо капитална улагања – налази се тик поред ауто-пута, у Индустријском парку Добричево.