Гомекс у Ћуприји гради дистрибутивни центар за централну Србију

У Ћуприји је у четвртак, 23. маја, потписан уговор између Општине Ћуприја и трговинске компаније Гомекс (Gomex), чиме је овај регионални лидер у великопродаји и малопродаји робе широке потрошње постао власник 3,5 хектара грађевинског земљишта у ћупријској индустријској зони. Гомекс је, као најповољнији понуђач, парцелу купио за 24.535.701 динар, а према речима председника Општине Ћуприја Нинослава Ерића, “ћупријска локална самоуправа још једном је успела да победи и понуди најбоље услове у конкуренцији суседних општина”.

Зрењанински Гомекс ће на предметној парцели у Змичу да изгради велики дистрибутивни центар за централну Србију, а осим што ће ова инвестиција донети нова радна места и побољшати стање у каси ћупријске локалне самоуправе, долазак Гомекса представљаће још један импулс у све озбиљнијој намери председника Ерића и његовог тима да Ћуприја, у скорој будућности, буде значајан логистички центар између Пиреја и Солуна, с једне стране, и Београда и Будимпеште, с друге.

Дистрибутивни центар за централну Србију на 3,5 хектара

Подсетимо, Гомекс има око 1.800 запослених и више од 150 малопродајних објеката, претежно на територији Војводине и Београда, а како веле у зрењанинском трговинском ланцу, компанија је недавно почела са ширењем продајне мреже и у централној Србији. Ћуприја ће, јасно је, у тој пословној стратегији Гомекса бити важна карика.