Инфраструктурни пројекат чекан пола века: Тереково и Минелово насеље добијају пројекат за изградњу канализационе мреже!

Данашњим закључењем уговора између “Инфраструктура железнице Србије“ и Општине Ћуприја конституисано је право службености пролаза трасе канализације испод железничке пруге, што значи да је отклоњена и последња препрека постављању-изградњи фекалне канализације у Терековом насељу, на шта житељи овог дела Ћуприје чекају чак пола века! 

Председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић исказао је задовољство што је данас потписан уговор о праву службености пролаза са управљачем железничке инфраструктуре у Србији, чиме су се стекли услови да се уђе у пројекат постављања канализације у два ћупријска градска насеља, и истакао:

– Добићемо пројекат за постављање канализационе мреже у Терековом и Минеловом насељу, јер смо, после извесних тешкоћа, прво постигли договор а данас и потписали уговор са Акционарским друштвом „Инфраструктура железнице Србије“, чиме су се створили услови да канализациону мрежу провучемо испод пруге.

Председник Ерић је одмах после парафирања уговора обелоданио и начин на који ће ова важна инфраструктурна инвестиција бити финансирана. Република ће сигурно покрити трошкове пројекта, а средства би, највероватније, требало да буду обезбеђена из буџета Канцеларије за управљање јавним улагањима.

– Пројекте канализационих и водоводних мрежа финансира држава, а ми ћемо да завршимо пројектно-техничку документацију и да добијемо пројекат за изградњу. Чим будемо добили пројекат, аплицираћемо за средства код Владе Републике Србије и Канцеларије за управљање јавним улагањима – закључио је први човек ћупријске локалне самоуправе.

Непостојање канализационе мреже је хронични проблем Терековог насеља, чији мештани кажу да су изузетно задовољни што ће напокон добити нешто што им је обећавано још пре пола века!