Кључеви града Слободану Бранковићу

Одлуком одборника Скупштине општине Ћуприја, титулу почасног грађанина Ћуприје за 2017. годину понео је Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије. Октобарску спомен плакету добио је проф. Милан Маја Џелатовић, дугогодишњи спортски радник.

 

 

„Пре свега бих вам честитао Дан општине Ћуприја, а онда и захвалио на изузетно великом, за мене највећем признању до сада у мојој каријери – што сте ме прогласили за почасног грађанина Ћуприје“, рекао је директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић у видео поруци која ће бити емитована на Свечаној седници Скупштине општине Ћуприја.

У видео обраћању које је стигло на адресу председника општине, Бранковић даље каже да му је жао што због обавеза у Атлетском савезу Србије, којe су му наложилe да 13. октобра буде у Литванији, на Европском календарском конгресу, није у могућности да присуствује свечаној академији поводом Дана општине, и додаје:

„То (титула почасног грађанина, прим. аутора) је за мене једна велика обавеза да наставим и даље да радим и помажем свима вама како би Ћуприју поставили на мапу европске и светске атлетике, како би она постала регионални развојни центар за атлетику.“

Иначе, захвалнице Скупштине општине ове године добијају организација „ФАО“ и златара „Спасић“, а двадесет стрелаца противградне станице „Бешњаја“, који покривају територију општине Ћуприја, добиће новчане награде. Признања ће свима бити уручена на свечаној академији поводом Дана општине Ћуприја, 13. октобра у 12 часова.