Корак ка трансформацији центра града: почела реконструкција Улице Рада Симоновића

„Уређењем Улице Радa Симоновићa започиње трансформација центра Ћуприје који ће у будућности бити затворен за саобраћај. Замишљено је да буде конципиран као једна велика зона за пешаке, која ће се Карађорђевом улицом протезати све до Моравског моста“, рекао је председник Нинослав Ерић приликом данашњег обиласка градилишта на реконструкцији Улице Рада Симоновића.

Средства за финансирање овог пројекта вредног 32 милиона динара обезбедила је локална самоуправа из буџета опшине Ћуприја, а председник Ерић овом приликом подсетио је да ће, по зaвршетку радова, Улица Рада Симоновића бити преименована и да ће добити име по академику Драгославу Михаиловићу, Ћупричанину и свакако највећем живом српском књижевнику.

„То смо договорили са нашим академиком. Драго ми је да смо кренули са реализацијом овог пројекта, који је везан за реконструкцију целог центра града”, истакао је предсдедник Ерић.

Трг испред Гимназије ће садржати и фонтану, а већ је замењена ограда и реконструисана фасада на згради најстарије средње школе у Ћуприји. Поред овог трга, Ћуприја ће добити и Трг сећања на НАТО агресију, а председник Ерић најављује да ће центар Ћуприје бити једна велика пешачка зона.

„Та пешачка зона обухватаће и део Улице цара Лазара, који ћемо такође да затворимо за возила, као и трг код Споменика сећања на НАТО агресију. Неопходан услов за финализацију целог овог пројекта биће изградња новог друмског моста на Великој Морави, како би садашњи Моравски мост могли да користе само пешаци и бициклисти“, закључио је Нинослав Ерић.