Министарка Беговић: – Држава Србија помоћи ће поплављенима

Држава Србија ће учинити све да помогне свим грађанима који су претрпели овакву врсту стреса и велику материјалну штету, и позивамо их да ураде неопходне административне послове како би добили приступ новцу који је ту за њих, рекла је министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, која је данас, у име Владе Републике Србије, посетила Ћуприја.

Министарка Беговић је, у пратњи Јовице Антића, председника Општине Ћуприја, његовог заменика Владимира Васиљевића и Нинослава Ерића, председника Скупштине општине Ћуприја и народног посланика, обишла неколико поплављених приватних кућа и домаћинстава у Ћуприји и Супској, као и вртић „Шећерко“ на Славији.

„Држава Србија је заиста брзо реаговала. Одвојено је више од 500 милиона динара прве помоћи за санацију оштећених кућа, за куће и објекте који се можда морају срушити или су се срушили. Захваљујући стеченим искуствима у поплавама које су нас, нажалост, задесиле 2014. године, имамо развијене механизме како људи што пре да дођу до новца, који им је заиста неопходан. Ми очекујемо да већ за који дан, од почетка јула, почне наплата штете.“, изјавила је министарка Беговић.

Она је истакла да је Ћуприја доста тога урадила од поплава 2014. године до данас и додала да је потребно свуда у Србији идентификовати све слабе тачке у систему који је, према њеној оцени, деценијама био запуштан. Нових непогода узроковане климатским променама сигурно ће бити у годинама пред нама и морамо их спремене дочекати, закључила је данас у Ћуприји министарка Јелена Беговић