Након расвете, Моравски мост добио и нову асфалтну подлогу

“Искористили смо забрану кретања грађана од петка до понедељка да, у договору са ЈП “Путеви Србије” и Предузећем за путеве “Крагујевац”, пресвучемо новим асфалтом његов труп од банкине до банкине. Због велике фреквенције саобраћаја на Моравском мосту, хронично је неизводљива реконструкција, али нам ова ситуација иде на руку да најзад санирамо цео мост у делу за возила и прилазе мосту са обе стране, као и да ојачамо конструкцију у тачкама где је попустила”, изјавио је председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Овај мост је део државног пута II реда, којим управљају Путеви Србије, а послови одржавања поверени су ПЗП Крагујевац, рекао је Дејан Ристић, директор ЈКП „Равно 2014“, и истакао одличну сарадњу која постоји између Општине Ћуприја и Путева Србије, што, подвукао је Ристић, није био случај до пре неколико година.

Санацију трупа Моравског моста финансирало је Јавно предузеће „Путеви Србије“, а председник Ерић је, приликом суботњег обиласка радова, још једном подсетио како је време да „овај мост добије замену“ и да ће нови, функционалнији и шири мост бити изграђен на ушћу Раванице у Мораву.