Ерић на свечаној седници СО Ћуприја: – Деценија интензивног развоја Ћуприје

Химном „Боже правде“, коју је пред пуном салом Основне музичке школе „Душан Сковран“ извео градски хор „Марги“, почела је свечана седница СО Ћуприја. У свом годишњем експозеу одборницима и грађанима Ћуприје, Нинослав Ерић је резимирао деценију локалне власти Српске напредне странке, али и ,како је истакао, деценију интезивног развоја Ћуприје. Тај развој може се пратити кроз улагања у саобраћајну и комуналну инфраструктуру, развој привредних ресурса или кроз улагања у спортске, културне или образовне објекте. Подвлачећи велико разумевање државних органа, Ерић је за наредни период најавио неколико капиталних пројеката, попут изградње нове железничке станице на траси брзе пруге Београд-Ниш, изградњу новог моста на Великој Морави и реконструкцију водоводне мреже у граду. За крај свог излагања председник Скупштине општине Ћуприја још једном је поновио да кад се комплетирају радови на водоснабдевању, а ту спада завршетак нових бунара и њихово повезивање на централни резервоар те комплетна замена градске мреже, несташица воде у Ћуприји постаће ствар прошлости. Председник Ерић је, на крају, посебну честитку упутио својим најмлађим суграђанима, уз жељу да њихово одрастање буде безбрижно и да једног дана они преузму бригу о нашој Ћуприји.

Председник Општине Ћуприја Јовица Антић је своје излагање првенствено посветио радовима и инвестицијама у протеклој години. Након што је подсетио на завршетак потпуне реконструкције деценијама запуштене Модне куће “22. децембар”, на реконструкцију зграде месне заједнице, уређење главне градске улице, енергетску санацију ОШ „Вук Караџић“, реконструкцију готово руинираног Дома културе у Супској, Антић је присутне у сали упознао са значајним инвестицијама које су у току и које ће кренути већ до краја године. Међу њима посебну пажњу привлачи, закључио је Антић, изградња новог градског трга и наставак радова у Улици цара Лазара.

Након излагања два председника, Нинослав Ерић је објавио да је титулу почасног грађанина, највеће градско признање, за свој изузетан допринос у развоју Ћуприје добио Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и енергетике. Како министар због својих обавеза није могао да присуствује додели признања, он се захвалио и грађанима Ћуприје обратио видео поруком. Захвалнице за дугогодишњи и успешан рад у образовању додељене су ОМШ “Душан Сковран“, Школи за музичке таленте, Установи за интернатски смештај „Срећно“ и Академији васпитачко-медицинских струковних студија-одсек Ћуприја. Новчаним наградама награђени су стрелци противградне заштите са територије општине, а посебне новчане награде додељене су једном студенту и једном ученику: Јани Ивановић, студенкињи Рударско-геолошког факултета и Душану Ђурђевићу, ученику Гимназије у Ћуприји. Коначно, листу награђених закључили су ученици генерација ћупријских основних и средњих школа, који су за изузетне резултате награђени лаптоповима.