Потписан Меморандум о разумевању са компанијом „Блу скај“!

Меморандум о разумевању између Општине Ћуприја и компаније „Блу скај јуроп интернешенел индустри енд трејд технолоџи ДОО Ћуприја“ (Blue Sky Europe International Industry and Trade Technology DOO Ćuprija), закључен је данас у просторијама Општине Ћуприја. Ово је први велики корак у реализацији изградње кинеског индустријског парка у граду на Морави.

 

Према слову Меморандума о разумевању, „Блу скај“ ће у Ћуприји отворити индустријски парк за прераду пластичног отпада и запослити локално становништво. Укупна процењена вредност прве фазе инвестиције износи око 12 милиона евра. У овој фази – стоји у Меморандуму – „Блу скај“ намерава да запосли “500 лица са територије општине Ћуприја и суседних општина и градова”.

Ерић: “У Ћуприји ће бити изграђен велики кинески индустријски парк”

Како је новинарима после парафирања документа рекао Нинослав Ерић, председник Општине Ћуприја, данашње закључивање Меморандума о разумевању довешће не само до запошљавања радника у фирми „Блу скај“, односно у њене четири фабрике, него и до тога да у индустријски парк дођу да улажу „сви они који нешто праве од пластике“. Наиме, „Блу скај“ ће производити пластику у гранулама, тако да ће од 2019. године индустријски парк бити једна велика заокружена производна целина, у којој ће произвођачи добара од пластике на једном месту имати све – од сировина и полупроизвода до идеалних логистичких услова.

Параф за бољу будућност

Иначе, „Блу скај јуроп интернешенел индустри енд трејд технолоџи ДОО Ћуприја“ је српска фирма коју су основали кинески инвеститори из града Лињи, центра за производњу и прераду пластике и пластичних маса у Народној Републици Кини, а како је данас могло да се чује, они су изузетно задовољни Ћупријом и помоћи коју су добили од председника Ерића и његовог тима.