Сређен улаз у Ћуприју из правца Параћина – нови асфалт, проширење пута и уређење зоне око Техничке школе.

Предузеће за путеве “Крагујевац”, уз асистенцију радника ЈКП “Равно 2014”, поставља нову асфалтну подлогу на коловозу у зони Техничке школе. Овај посао реализује се у оквиру пројекта обезбеђења и уређења зона око школакоји је иницирао Савет за безбедност саобраћаја општине Ћуприја.

„Ми смо аплицирали за пројекте везане за зоне школа. Безбедност наших ученика је најбитнија. Добили смо овакав пројекат за Супску и тамо смо то завршили, данас завршавамо овде, испред Техничке школе, а идентичан пројекат добили смо и за Јовац, и то ћемо да радимо следеће“, рекао је данас, приликом обиласка радова, председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић.

Он истиче да захваљујући сарадњи са “Путевима Србије”, санација коловоза такође обухвата улаз у Индустријску зону и Тереково насеље, па ће дугогодишњи проблем са неравнинама, улегнућима и ударним рупама на том раскршћу коначно бити решен.

„Повезујемо индустријску зону „Минел“ са државним путем и самим тим заокружујемо целокупну причу везану за нашу индустријску зону. Ова рехабилитација коловоза је врло битна за наш град, јер знамо да је ту било уско грло и да смо померили и пругу како бисмо санирали све рупе и улегнућа које смо стално овде имали. Уз помоћ „Путева Србије“ завршавамо веома важну ствар – сређујемо улаз у наш град“, закључио је председник Ерић.

Према речима Дејана Ристића, директора ЈКП „Равно 2014“, дужина предметне деонице на изласку из Ћуприје према Параћину износи око 650 метара, а уз проширење коловоза код Техничке школе, изграђена су и два аутобуска стајалишта са приступним пешачким стазама.