У Ћуприји подељено првих 100 пензионерских картица за Поморавски округ

У Ћуприји је данас подељено првих сто пензионерских картица – 50 за најстарије житеље општине Ћуприја, a по десет за пензионере из сваке од пет преосталих локалних самоуправа Поморавског округа. Подели пензионерских картица присуствовали су Ненад Нерић, државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања, председник Општине Ћуприја Нинослав Ерић са сарадницима,  Драгослав Ђукановић, члан Управног одбора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Виолета Тодосијевић, директорка ћупријске филијале Фонда ПиО.

Похваливши идеју о додели картица свим пензионерима у Србији, коју је Министарство за рад, борачка и социјална питања „спустило“ по вертикали из Београда до свих локалних јединица самоуправе, државни секретар Нерић је истакао да „све ово што се ради, ради се за добробит свих 1,7 милиона пензионера у Републици Србији“.

Велико интересовање за пензионерске картице

Председник Ерић подвукао је како се данас видело да „Ћуприја води рачуна и о младима, о незапосленима, о радницима и о пензионерима“, имплицирајући на Фестивал науке, образовања и уметности, у оквиру кога је данас одржан и својеврсни сајам запошљавања, додавши притом да је сигуран како ће ове картице утицати на то да наши пензионери имају квалитетнији живот, као и да сматра да је ово, како се изразио, нека почетна ставка Владе Републике Србије у свеобухватној дигитализацији.

Локална самоуправа ће омасовити пул правних лица која подржавају акцију

Пензионерске картицe њиховим доносиоцима обезбеђују попусте и олакшице при куповини и плаћању услуга, а како је данас у Ћуприји могло да се чује, у наредном периоду ће и локалне самоуправе Поморавског округа покушати да обезбеде што већи број компанија, фирми и радњи које ће бити укључене у ову акцију, што ће, оцењено је, и за њих бити добар пословни потез.

Иначе, Виолета Тодосијевић скренула је пажњу и на чињеницу да ће за десетак дана Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање да објави оглас за одлазак пензионера на бесплатну рехабилитацију.