Заседао Штаб за ванредне ситуације – донет низ закључака и препорука

У складу са одлуком о проглашењу  ванредног стања на територији Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Ћуприја данас је одржао седницу и усвојио низ закључака и препорука чија ће реализација помоћи да се ризик од ширења корона вируса на територији општине сведе на најмању меру.

Функционисање установа локалне самоуправе се редукује на рад најнеопходнијих служби па се до даљег прекида рад у Установи културе, Музеју „Хореум Марги-Равно“, СРЦ „Ада“ и Туристичкој организацији. Градска библиотека ће радити нормално.

Рад угоститељских установа се ограничава на време од 8 до 18 часова, а препорука штаба је да ови објекти до окончања ванредног стања прекину рад. Прекида се рад у свим спортским објектима и дечијим играоницама.

Градски и приградски превоз се редуцира на претходни ниво.

Општинска управа ће свести рад на минимум, а готово целокупна активност се своди на помоћ најугроженијима у време ванредног стања. У ту сврху у општини се отвара кол центар на чије ће телефоне моћи да се јаве сви којима је потребна помоћ. Ангажован је велики број волонтера који ће, пре свега, најстаријим суграђанима помоћи да дођу до неопходних лекова и животних намирница.

Радно  време кол центра од 8 до 20 часова,а телефони су 8476-538 и 8150-908.